4-6 anys: Projecte MiM (Música i Moviment)

IMG 3866 MediumEl projecte MiM és la porta d'entrada a l'escola de música dels nens d'entre 4 i 6.

El projecte MiM és la porta d'entrada a l'escola de música dels nens d'entre 4 i 6.

El funcionament és doble: per una part, l'escola ofereix classes en el propi centre i, de l'altra, l'escola desplaça professorat a tres centres de primària de la ciutat com a activitat extraescolar gestionada per les AMPA.

El treball que es realitza és el mateix en un i altre lloc, però a l'Escola es fan dues sessions setmanals de 45 ' i als centres com a extraescolar es fa una sessió setmanal de 45'.

Objectius

L'objectiu fonamental d'aquest nivell és introduir els nens, a través de la cançó i el moviment, al món musical. A través de jocs, moviments corporal, percussió amb les diferents parts del cos, amb elements com saquets, mocadors, pedres... es treballa l'element rítmic vinculat a la cançó i a l'audició.

També es busca fer participar els alumnes en concerts de gran amplitud, com una cantata a partir d'un conte amb acompanyament instrumental divers i variat que es composa cada any per un docent del centre.

Escoles

Durant el curs 2017-18, les escoles on s'imparteix MiM són La Candela, Eugeni d'Ors i Enxaneta de Valls.

Activitats programades curs escolar

S'han previst dues actuacions grans, una per trimestre, amb la participació de tots els alumnes MiM. Una cantada de nadales al desembre i l'estrena d'una cantata al mes d'abril. Per al tercer trimestre la mostra del treball serà una activitat de petit format dins de cada aula.

 

Fotografies de Mar Bernáldez Feixedas