De 0 a 3 anys

De 4 a 18 anys

13-18 anys: Nivell avançat.

IMG 4173 MediumDurant l'etapa del nivell avançat l'oferta educativa es diversifica i els itineraris els construeixen els propis alumnes, en funció dels seus interessos, objectius i motivacions. Així a partir de l'instrument i el conjunt instrumental associat, la formació és configura a partir de totes les assignatures que oferta l'escola per tal de donar cobertura a tot tipus d'inquietuds.

 

 

Objectius

Es pretén potenciar al màxim els aprenentatges instrumentals, tant a nivell individual com de grup un cop assolit el domini bàsic de l'instrument. També es vol fomentar la creació musical a partir de temàtiques diverses (contes, poesia...) treballant per projectes. I potenciar l'escolta i difusió d'aquestes creacions en espais i amb entitats/institucions variades.

Amb la voluntat de millorar, renovar i actualitzar l’oferta pedagògica de l’escola, a partir del curs 15-16 oferim la possibilitat als alumnes de dissenyar el seu propi itinerari curricular a partir d’una amplia oferta de matèries. La finalitat d’aquesta millora és que els seus estudis musicals s’adaptin al màxim a les seves necessitats, decidint la càrrega lectiva que volen establir. 

Així doncs, amb una tarifa única, els alumnes faran unes matèries obligatòries depenent de l’instrument que estudïin i unes altres matèries optatives a partir de la seva voluntat. És també en aquesta etapa que els alumnes poden triar un segon instrument amb un increment de la quota de 330€ anuals.

 

Instrument 

A la classe d’instrument és des d’on es tutoritza tota la formació de l’alumne a l’escola. Cada alumne disposa de 30’ de classe que pot variar depenent del nombre total d’alumnes. És en aquest espai on l’alumne aprèn tot allò relacionat amb la pràctica de l’instrument.

L'oferta instrumental és:

  • Violí, Viola i Violoncel.
  • Flauta travessera, Clarinet, Oboè i Saxòfon.
  • Piano, Guitarra clàssica i elèctrica, Baix elèctric.
  • Cant modern
  • Bateria i percussió.
  • Exclusivament com a instruments complementaris: gralla, tarota, flabiol i tamborino, sac de gemecs i acordió diatònic.

Conjunts                                                                                                                                                                                                                   Tots els alumnes de l’escola tenen un conjunt de referència depenent de l’instrument que toquin:

Cor Modern 60’ setmanals. Assignatura obligatòria per a pianistes
Eloi Fort

El cor és l’agrupació musical per excel·lència a les nostres contrades. Amb l’instrument que tots portem incorporat, els alumnes treballaran un seguit d’obres de diferents estils dins d’un repertori modern. Aquesta classe s’imparteix de forma col·lectiva.

Orquestra 75’ setmanals
Pol Berlinches i Gabriella Deakin

És l’espai natural dels instruments clàssics de corda i vent on treballen de forma col·lectiva en un gran grup. És on es descobreix un repertori orquestral que abarca tots els estils i totes les èpoques musicals i fomenta l’aplicació dels estudis instrumentals dins el grup. És a partir de l’orquestra que l’escola organitza sortides i intercanvis a reu del país.

Combo 60’ setmanals
Eduard Cervera i Joan Casellas

Aquesta assignatura està pensada per acollir els instrumentistes diversos, provinents dels àmbits moderns, sobretot, però també clàssic.
Incorpora la veu dins el grup i té en el repertori més actual el seu tret identitari. El grup és més petit que l’orquestra però més gran que un grup de cambra.

Música de cambra 30’ quinzenals. Exclusiu per a pianistes
Rosa Ma Segarra i Gemma Batalla 

En aquesta assignatura s’amplia el repertori, bàsicament pianístic, que ha de permetre descobrir a través de la interpretació obres que els grans autors de totes les èpoques han escrit per a instruments de tecla. També és un espai per reforçar el que es treballa a classe de piano.

 

Assignatures optatives.

 

Entorns Musicals 45’ setmanals                                                                                                                                                                             Rosabel Bofarull  

En aquesta assignatura els alumnes treballen un ventall ampli d’elements relacionats amb la música com són: la creació (a partir de contes, poesia, fotografia o pintura), edició de partitures, l’enregistrament, la història de la música o els diferents gèneres musicals. Per tant, en forma de diferents projectes dins de la mateixa assignatura, poden evolucionar i ampliar coneixements d’una manera sempre pràctica.

Teoria, harmonia i llenguatge modern 60’ setmanals
Joan Casellas

Aquesta assignatura està pensada per donar les eines bàsiques i avançades del llenguatge que s’utilitza en instruments moderns. Són coneixements que afavoreixen la pràctica instrumental tan individual com, sobretot, en el seu grup de referència, el combo.

Llenguatge, harmonia i formes clàssiques 60’ setmanals                                                                                                                                   Gemma Batalla              

Aquesta assignatura vol aprofundir en el coneixement del llenguatge clàssic. Està destinat a aquells alumnes que volen descobrir els conceptes teòrics que envolten els grans obres clàssiques de tots els temps i tenir un coneixement ampli del llenguatge musical.

Taller de percussió 60’ setmanals
Eduard Cervera

En aquest espai es treballarà de forma pràctica i col·lectiva tot allò relacionat amb la interpretació de nombroses cèl·lules rítmiques per anar descobrint la riquesa que ofereix un grup nombrós de percussió amb els diferents instruments de l’escola. Aquesta classe s’imparteix de forma col·lectiva

Piano bàsic o d’acompanyament - Guitarra bàsic o d’acompanyament 45’ setmanals
Piano per a no pianistes o guitarra per a no guitarristes

L'òbjectiu d’aquesta matèria és oferir uns coneixements bàsics de la guitarra o del piano per
acompanyar melodies o cançons, aprofitant així els recursos que ofereixen aquests
instruments polifònics. Aquesta classe s’imparteix de forma col·lectiva.

Cor Modern 60’ setmanals
Eloi Fort

El cor és l’agrupació musical per excel·lència a les nostres contrades. Amb l’instrument que
tots portem incorporat, els alumnes treballaran un seguit d’obres de diferents estils dins d’un
repertori modern. Aquesta classe s’imparteix de forma col·lectiva.

Activitats programades curs 14-15

Moltes de les activitats programades es realitzen conjuntament amb alumnes d'altres nivells.

  • A nivell instrumental, els alumnes toquen en públic un mínim de 4 vegades l'any.
  • Les agrupacions participen del Concert de Nadal, Concert de Final de Curs, Concert de Festa Major així com d'altres concerts al llarg de l'any.
  • L'escola promou sortides, intercanvis amb d'altres centres, trobades, concerts a residències d'avis, hospitals, activitats destinades als centres de primària i/o secundària, entre d'altres.

 

Mecenatge

Logo SI adreca web - Còpiapixel
rios
consell
ajuntament
coosetnia

L'escola de música

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard és una escola de música de titularitat pública creada el curs 85-86.
Està subvencionada per l'Ajuntament de Valls, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i compta amb la participació del Consell Comarcal de L'Alt Camp.

¿On estem?

Passeig de l'Estació, s/n (Parc Barrau)
Al costat de la estació de Renfe
Valls (Tarragona)

donde

Contacta amb nosaltres

1364961865 Telephone977 60 44 54

1364961954 Email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 1364962071 facebook 1364962077 twitter